Fektess gyermeked jövőjébe az Erste Future Juniorral!

A gyermek érkezése a családba nagy öröm. Felnevelni őket az egyik legszebb feladat, azonban évről-évre növekvő költségekkel is jár.

A mindennapi kiadások mellett a legtöbb szülő szeretné gyermekét később, az önálló életének megkezdésében is támogatni anyagilag. Egy komolyabb összeg előteremtése azonban sokak számára nehézséget okoz. Létezik pedig okos megoldás, hiszen egy hosszú távú befektetéssel, hónapról hónapra félretett kis összeggel 10-18 év alatt jelentős összeg gyűjthető össze anélkül, hogy az a családi kasszát túlzottan megterhelné.

Az Erste Future Befektetési Program is ezen az elven működik, és mostantól már kiskorú gyermeked számára is indíthatsz rendszeres megtakarítást ingyenes számlavezetés mellett. A számlát csak törvényes képviselő, gyám nyithatja, viszont a családtagok is befizethetnek, így ők is támogathatják a felnövő generációt. A megtakarítás a gyermek saját nevén lesz, aki 18. életéve után szabadon felhasználhatja az összeget.

Az Erste Future Junior befektetési program további részleteiről üzletszabályzatunkban az „Erste Future Befektetési Program kiskorú ügyfelek részére” fejezetben olvashatsz.

* A minimum 7 évre ajánlott befektetési időtávú és magas kockázati besorolású csomagokhoz tartozó szakértői becslés. Felhívjuk figyelmedet, hogy az ilyen előrejelzések nem megbízható mutatói a jövőbeli teljesítménynek. A példákban feltüntetett hozamok csak elméletiek, amelyek a szemléltetést szolgálják, és nem jelentenek jövőbeli hozamra vonatkozó ígéretet, piaci előrejelzést vagy várakozást.

Az Erste Future Befektetési program elindítása gyermekek számára

A befektetési program indításához első lépésként egy értékpapírszámlát kell nyitni a gyermek részére, amit bármely Erste bankfiókban elintézhetsz.

A számlanyitáshoz a gyermek jelenléte nem szükséges, elég egy törvényes képviselő, aki rendelkezik a következő személyes dokumentumokkal: a szülő részéről személyi igazolvány és lakcímkártya; a gyermek részéről személyi igazolvány, lakcímkártya, adóigazolvány, törvényes képviselő esetén gyámhatósági határozat.

Ha rendelkezel Erste Banknál vezetett folyószámlával, akkor kollégáink még a bankfiókban elindítják a Future Programot. Ha nem rendelkezel Erstés bankszámlával, akkor is egyszerű a folyamat, csupán egy állandó átutalási megbízást kell beállítani számlavezető bankodnál. A részletekről a Hirdetményben tájékozódhatsz.

Mit kell tudni a kiskorúaknak szóló Future Programról?

Szülőként az Erste szakemberei is a legjobb megtakarítási lehetőségeket keresik gyermekeik részére. Az Erste Future Befektetési Program pozitív visszajelzéseire alapozva tettük elérhetővé az Erste Future Junior Programot kiskorúaknak is, így már gyermekek részére is lehetőség nyílik befektetési számla nyitására az Ersténél.

A működése, egyszerűsége, széles termékpalettája megegyezik a hagyományos Erste Future Programmal. A legfontosabb különbség az, hogy itt a számla tulajdonosa a kiskorú gyermek, aki 18 éves kora után válik jogosulttá az ott összegyűjtött összegre. Ezen kívül – a gyermek életkorától függően – a megtakarítási időtáv jellemzően hosszabb távra szól, ezzel biztosítva a lehetséges magasabb megtakarítási összeget úgy, hogy a szülőket a több, kisebb összegű befizetés kevésbé terheli meg.

Átlátható konstrukciót kínálunk rejtett költségek nélkül, hazai és külföldi befektetési alapokkal, stabil nemzetközi banki háttérrel. A megtakarítási számlát elég egyszer megnyitni és a későbbiekben – hacsak nem módosítasz csomagot – nem lesz szükséged ügyintézésre. Széles csomagkínálatunkból saját belátásod szerint választhatsz: elérhetők stabil, illetve kockázatosabb csomagok; választható például a globális piacokból, a zöld befektetésekből vagy akár az arany árfolyam emelkedéséből profitáló csomag is.

Igen, bármely 0 és 18 év közötti belföldi kiskorú részére nyitható értékpapírszámla, melynek díjmentes a számlavezetése.

Erste Future Junior Befektetési Program indításakor bármely Erste Future csomagból lehet választani. Általánosságban elmondható, hogy azon gyermekek számára, akiknek még több mint 5 év van hátra a nagykorúvá válásig, érdemes lehet részvényalapot is tartalmazó csomagot választani. Ezek közül jelenleg a legnépszerűbb csomagok a JövőTech, a Zöld és a Globál Részvény csomagok. Konzervatívabb befektetésként pedig a Cash Plusz vagy Cash csomagot javasoljuk.

Igen, igény esetén egyszerre több csomagba is lehet utalni, illetve a választott csomag később is módosítható.

Igen, amennyiben havonta minimum 25.000 forint érkezik a számlára. Ez esetben a TBSZ számlák nyújtotta kamatadó-mentesség kihasználható.

A szülő Erste folyószámlájáról indított eseti és rendszeres átutalási megbízások mellett a családtagok és rokonok is utalhatnak az értékpapírszámlára, pénzintézettől függetlenül, akár Erste bankon kívülről is. A szülők a George-ban és a gyermek havi egyenlegközlőjéből követhetik nyomon a befektetés alakulását.

Az Erste Future Programok esetén nincsen kötöttség a befizetések tekintetében.

A gyermek értékpapírszámláján összegyűlt megtakarítás – főszabályként – a gyermek nagykorúvá válásakor, 18. életévének betöltésekor válik hozzáférhetővé a gyermek számára. A gyermek számláján létrejövő befektetések a gyermek tulajdonát képezik, így a gyermek számláján felhalmozott befektetésekkel a gyermek 18. életéve előtt a szülő/gyám is csak a mindenkori gyámhivatali előírások alapján tud rendelkezni.

A gyermek nagykorúvá válásakor a rendszeres befektetést leállítjuk, az addig felhalmozott befektetések az immár nagykorú gyermek rendelkezésére várnak. A gyermek nagykorúvá válásakor célszerű felkeresni egy Erste Bankfiókot, ahol kollégáink segítenek minden további teendő és lehetőség kapcsán.

Bár társaságunknál többféle kockázatú befektetési csomag választható, felhívjuk figyelmedet, hogy kockázatmentes befektetés nem létezik. Bizonyos piaci események hatására a befektetés hozama alacsonyabb lehet az első ábrán láthatónál, lefelé eltérhet a múltbéli teljesítménytől. Kérjük, mindig mérlegeld befektetési döntéseidet, gyermeked részére is.

Igen, az értékpapírszámlát az Erste Befektetési Zrt. vezeti, aki a BEVA tagja.

Az oldalon foglalt tájékoztatás nem teljeskörű, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Megalapozott befektetői döntés csak az adott pénzügyi eszköz kibocsátási tájékoztatója/alaptájékoztatója/végleges feltételei és/vagy kezelési szabályzata ismeretében hozható. Az Erste Befektetési Zrt. által forgalomba hozott eszközök kibocsátási dokumentumai a www.ersteinvestment.hu honlapon, valamint az ERSTE Bank Hungary Zrt. fiókhálózatában rendelkezésre állnak.

A fenti információk nem teljes körűek, a változtatás jogát az Erste Befektetési Zrt. (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: Budapesti Értéktőzsde, a továbbiakban: Társaság) fenntartja.

A fenti információkkal kapcsolatban, valamint a jogszabályváltozásokból fakadóan Társasággal szemben igény nem érvényesíthető. A fentiekben foglaltak – teljes vagy részleges – felhasználása, többszörözése, publikálása, átdolgozása, terjesztése kizárólag a Társaság előzetes írásos engedélyével lehetséges. A fenti információk a Társaság által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azokért a Társaság szavatosságot vagy felelősséget nem vállal.

A fenti információk nem minősülnek befektetésre való ösztönzésnek, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy befektetési ajánlatnak, ajánlásnak, illetve adótanácsadásnak. Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat. Adózási kérdésekben kérjük, konzultáljon adótanácsadójával, mivel az adózási feltételek, továbbá a TBSZ konstrukció (adómentesség/adójóváírások) választása kizárólag a befektető ügyfél egyedi körülményei, illetve jogszabályi feltételek teljesítése esetén ítélhetők meg: a fentiekben bemutatott számítás azt feltételezi, hogy ezek valamennyi feltétele teljesült. A példák nem számolnak a piaci és jogszabályi változásokkal, normál és TBSZ számlák esetében kizárólag tranzakciós költségekkel, kamatjövedelemmel és annak adójával kalkulálnak, holott e számla esetében más típusú befektetések is lehetségesek, melyek adózása eltérő.

A példákban feltüntetett hozamok a szemléltetést szolgálják. Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a múltbeli teljesítmények, illetve jövőbeli becslések nem nyújtanak garanciát a jövőbeli teljesítményre nézve. A fenti példákban szereplő hozamokból levonásra kerül a Társaság Üzleti Díjjegyzékében szereplő Természetes személyek esetén alkalmazott díj. A fentiekben foglalt befektetési tanácsadásra a hatályos alapmegállapodás és az Üzletszabályzat, továbbá a Ptk, és a befektetési szolgáltatásokra, és a befektetési szolgáltatásokat kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandók. A fenti információk a megjelenéskor (2020.07.23.) hatályos jogszabályokat veszik figyelembe.

Személyes portfóliót szeretnél?

Kérd tanácsadónk visszahívását